Caroline Wiebenga
071 36 18 181
06 34 203 503
wiebenga@debeelddenker.nl

Workshops studiedagen en lezingen

Beter in beelden dan in woorden. Na het lezen van de informatie op deze website kan elke leerkracht, remedial teacher, intern begeleider, of anders betrokkene bij het les geven aan kinderen uitmaken welke kinderen in de klas beelddenker zijn en hoe zij ze kunnen helpen.

Dat is belangrijk want deze beelddenkende kinderen worstelen al jaren met de vaak traditioneel gegeven lesstof. Extra bijles helpt nauwelijks omdat ook daar de lesstof, weliswaar intensiever en een op een, maar wel op dezelfde manier wordt aangeboden als op school. Oftewel meer van hetzelfde.

Het lesmateriaal vertalen in beelden helpt wel. Daardoor leren deze kinderen om beter te spellen (voor- en achterwaarts!), om de tafels te automatiseren, om klok te kijken, enzovoort. En het mooie is dat er direct resultaten behaald worden!

Workshop biedt uitkomst

In een workshop van twee uur op school wordt leerkrachten uitgelegd dat er beelddenkers zijn, wie zij zijn, hoe ze zijn te herkennen en hoe zij beelddenkers verder kunnen helpen. Met een paar voorbeelden wordt aangetoond hoe de methode werkt.

Locatie: op de school (in-company)
Tijd: 3 uur, volgens afspraak
Kosten: € 300 exclusief BTW en reiskosten

Studiedag verdiept

In een dag leren leerkrachten hoe ze met o.a. de methodes ‘Ik leer anders’ en ‘Leren leren’ kunnen werken. Na deze studiedag zijn zij in staat beelddenkers te herkennen en weten ze hoe ze die leerlingen verder kunnen helpen. Een praktische cursusmap die iedere deelnemer op de studiedag krijgt, wordt als leidraad gebruikt en blijft als naslagwerk beschikbaar. De methode zorgt voor een direct resultaat op de schoolprestaties van de beelddenkers. Dat is belangrijk, want ook op de schoolprestaties van deze 10% beelddenkers wordt elke school afgerekend.

Programma 9.30 – 16.30 uur

  • Welkom
  • Cursusmap met materiaal uit o.a. de methodes ‘Ik leer anders’ en ‘Leren leren’
  • Theorie van visueel-ruimtelijk leren
  • Herkennen van leerlingen
  • De praktijk:

-De basisprincipes
-Taal, spellen en lezen
-Rekenen, de tafels en breuken
-Topografie

Klok kijken

Locatie: presentatieruimte op school.
Tijd: van 9.30 uur tot 16.30 uur, volgens afspraak.
Kosten: € 700 exclusief BTW en reiskosten.

Speciaal voor docenten en IB-ers zijn er ééndaagse workshops ‘Beelddenkers in de klas’. Je leert onder andere werken met de methode ‘Ik leer anders’en ‘Leren leren’ met open inschrijving bij mij in de praktijk in Noordwijk. De kosten zijn 395 euro incl cursusmap, koffie/thee/lunch en BTW. Opgeven kan per mail: wiebenga@debeelddenker.nl  of telefonisch.

Data (2018) 15 september, 12 oktober, 21 november en 15 december

Lezingen

Op verzoek geef ik een lezing over beelddenken. De lezing is interessant voor mensen in het onderwijs, voor ouders, voor volwassen beelddenkers en andere geinteresseerden. In de lezing ga ik in op:

  • Wat is beelddenken?
  • Waar zijn de meeste beelddenkers goed in?
  • Waar lopen beelddenkers tegen aan (ook leerproblemen)?
  • Tips om beelddenkers te helpen

Je kunt ook contact met mij opnemen voor een lelzing over studievaardigheden.

Locatie: bijvoorbeeld op school of elders door u te organiseren

Tijd: ca. 1,5 uur

Neem contact op voor informatie met Caroline Wiebenga, 06 34 203 503 of 071 36 18 181 of wiebenga@debeelddenker.nl .