Caroline Wiebenga
071 36 18 181
06 34 203 503
wiebenga@debeelddenker.nl

Voorbeelden en reacties

Mijn dochter van 4 jaar oud had de doosjes met schroeven en spijkers van haar vader allemaal door elkaar gegooid op zolder. Toen ik dat zag heb ik haar gezegd dat zij het weer netjes uit moest zoeken en op moest ruimen. Na een paar uur ben ik naar boven gelopen (het was zo stil) en zij had prachtige bloemen gemaakt met de schroeven en moertjes op de vloer…


Mijn dochter van 10 had een paar schoenen gezien dat zij erg graag wilde hebben. Mijn man en ik zeiden dat we daar eerst over moesten nadenken. Een week later vroeg ze of we het al wisten. Toen wij zeiden dat het paar misschien al uitverkocht zou zijn zei ze: ‘Nee, dat kan niet, want ik heb ze verstopt in de winkel’.


Mijn zoontje van 7 heeft de grootste moeite om in de klas stil te zitten en zich te concentreren. Maar als hij met zijn lego speelt dat kan hij uren lang geconcentreerd bezig zijn en bouwt hij de meest ingewikkelde dingen.


Mijn zoon van 6 heeft moeite met leren lezen. Hij beweert dat de letter o een autoband is die steeds wegrolt of stuitert.


Ik zie vaak het complete plaatje voor me. Op mijn werk begrijpen ze me niet wanneer ik dat probeer uit te leggen. Ze vinden dat ik er te veel details bij haal en dat ik te chaotisch ben, of afwijk van de rode draad waar het om gaat. Toch heb ik vaak wel gelijk als ik mijn collega’s wijs op allerlei dingen die fout kunnen gaan. Alleen zien de anderen ze pas wanneer ze ook echt fout gaan.


Ik kom er nu achter (leeftijd 52 jaar!) dat ik eigenlijk helemaal niet goed ben in plannen en op tijd komen…Ik heb dat zo overgecompenseerd dat ik altijd veel minuten te vroeg ben op mijn afspraken. Zelfs zo erg, dat als ik dan een keer te laat ben, mijn vriendinnen denken dat zij de afspraak verkeerd in hun agenda hebben opgeschreven.


Zo vermoeiend! Onze zoon van 4 jaar haalt alles uit elkaar als we even niet opletten; de televisie, de telefoon, enzovoort. Als we vragen waarom hij dat doet zegt hij: ‘Ik wil graag weten hoe het werkt’.


Onze zoon van 6 legt puzzels nu het liefste onderste boven (met de bruine kant omhoog), anders vindt hij ze te makkelijk.


Ligt mijn dochter van 12 op haar rug op haar bed naar het plafond te staren. Vraag ik haar wat ze aan het doen is: ‘een film kijken’.


Mijn zoon van 8 heeft de grootste moeite met het automatiseren van de tafels. Hij vindt het namelijk dood saai en snapt echt niet waarom iemand heeft verzonnen dat hij dat moet leren.