Caroline Wiebenga
071 36 18 181
06 34 203 503
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshop Beelddenken

Workshop Beelddenken voor volwassenen: Basis Denksystemen 

Een training van één dag over Beelddenken, waarin het accent ligt op het verstevigen en verbeteren van de eigen talenten in werk en communicatie. Ben jij visueel ingesteld (een beelddenker)? Wil je inzicht in wat dit met je doet (en deed?) En wil je jouw talenten leren benutten met effectieve werk- en denktechnieken? Dan is deze workshop voor jou.

Vaak ervaren beelddenkers bepaalde problemen bij het leren, werken en communiceren. `Ze begrijpen me niet,` is een veelgehoorde opmerking. Of: `Ik moet eerst het hele plaatje rond hebben, voordat ik kan reageren'. De talenten die beelddenkers hebben, worden vaak niet zo ervaren. Deze workshop richt zich op jou. Op jouw vragen, jouw twijfels, jouw talenten en bovenal op jouw bewustwording. Beelddenken biedt vele mogelijkheden en je ontvangt de handvatten om deze talenten te benutten. Er wordt gebruik gemaakt van non-verbale intervisie. Dat wil zeggen dat er gewerkt wordt met beeld bij het inventariseren en aanpakken van problemen.

Deze dag geeft je inzicht in jouw eigen denksysteem en dat van de ander. Deze (vaak onbewuste) denkvoorkeur bepaalt hoe je zaken aanpakt en hoe je communiceert met jezelf en de ander. Door het aanleren van speciale technieken, krijg je grip op teksten en leer je overzicht te brengen in de chaos. Je wordt je bewust van jouw valkuilen en talenten. Ervaring leert dat er zowel op het werk  als thuis meer rust en vertrouwen ontstaat in eigen kunnen.

Deze dag kun je zien als een FUNDERING voor de toekomst. Het kan best zijn dat je nu toch die studie durft op te pakken. Dat je mogelijkheden gaat zien voor jezelf of binnen je relaties. De training sluit aan bij elke beginsituatie en is los te volgen. De inhoud en uitwerking van de training zijn zo specifiek en basaal, dat deze naadloos aansluiten bij eventuele andere (reeds lopende) trainingstrajecten en/of opleidingen. Er wordt gewerkt met kleine groepen, zodat je alle aandacht krijgt en er volop gelegenheid is voor jouw situatie.


Na afloop van de training heb je:

-inzicht gekregen in beelddenken en je eigen denksysteem
-inzicht verworven in de verschillende uitwerkingen/eigenschappen van het beeld- en taaldenken
-leren werken met speciale, wetenschappelijk bewezen leer- en werktechnieken
-ervaren wat het beelddenken met jou doet/deed, zowel op het werk als thuis
-gewerkt met de non-verbale intervisiemethode OUT OF THE BOX
-beter grip op de inhoudelijke kern van teksten (zoals notulen, artikelen, vergaderstukken etc.)
-leren werken met `conceptmapping`(gestructureerde Mindmap)
-inzicht gekregen in de toepasbaarheid van deze technieken (speechen, notuleren, brainstormen etc.)
-geleerd effectief te communiceren op basis van jouw eigen denksysteem

Data 2020:

Een dag 10.00-17.00 uur:

23 februari

14 maart (zaterdag)

22 maart

19 april

3 mei

14 juni


Aantal deelnemers:      max. 4
Prijs:                             € 295,- , inclusief cursusmap, werkmateriaal en BTW, koffie/thee (en lunch)